Selvfølgelig kan du det! Det er vanlig at man er hjemme og viser renholder rundt første gangen, men ellers anbefaler vi at du lar renholder gjøre arbeidet i fred, og benytter tiden din til andre ting. Valget er selvfølgelig helt opp til deg.
Dette er helt opp til deg. Du bestemmer om rengjører skal ta med seg rengjøringsmidler og utstyr, eller om du vil stille med dette selv. Hvis du velger å stille med egne midler, sørg for at følgende stoffer kan finnes i ditt hjem.
Vi anbefaler at du er hjemme første gang for å vise rengjører rundt dersom du har noen spesielle hensyn som må tas, spesielt hvis du har eget utstyr. Våre renholdere er fagfolk på sitt felt, så du trenger ikke å bekymre deg. De vet også hvordan de skal spørre om ting dersom det er nødvendig.
Vi vil informere deg på forhånd dersom din rengjører har blitt forsinket og vil løse situasjonen etter beste evne, og slik som passer deg. Varigheten på rengjøringen vil ikke bli påvirket av forsinkelsen.

Når du plasserer din bestilling forteller du oss hvor stort hjemmet ditt er. Sammen med profesjonelle fagfolk og utfra erfaring har vi utarbeidet en kvadratmeterliste for anbefalt tidsbruk. Dersom du mener det er beregnet for lang eller for kort tid kan du selvsagt endre denne selv.
Ved bestilling av regelmessig rengjøring tilbyr vi deg alltid samme rengjører. Ved engangsbestillinger kan vi dessverre ikke garantere samme rengjører hver gang. Har du bestilt engangsrengjøring, var fornøyd med din rengjører og ønsker å endre til et abonnement? Ingen bekymring, det ordner vi. I så fall, ta kontakt med vår kundeservice på telefon 939 28 987 eller post@teamvask.com.
Endring eller kansellering av ordre gjøres gjennom vår kundeservice på e-post post@teamvask.com eller på telefon 939 28 987. I fremtiden vil du få din egen profil der du enkelt kan gjøre endringene selv.
Selvfølgelig kan du det. Hvis du ønsker å endre rengjører, ber vi om at du tar kontakt med oss på telefon 939 28 987 eller e-post post@teamvask.com.

Vi godtar direkte overføring via norske banker, eller kortbetaling (Visa, Visa Electron og Mastercard). Vennligst merk deg at på abonnement godtar vi kun kortbetaling.
Vi ønsker å gjøre det enklest mulig for deg som kunde, og unngå, for eksempel separat fakturering etter rengjøringen. Du kan være trygg på at rengjøringen blir utført som avtalt og at du etter rengjøringen får mulighet til selv å godkjenne den. Vi gir deg en 100% fornøydhetsgaranti. Hvis rengjøringen ikke varte like lenge som avtalt vil vi refundere for ubenyttet tid.
Ved bestilling av regelmessig rengjøring belastes kredittkortet ditt fem dager før hver rengjøring. Bestillingsinformasjon sendes på e-post umiddelbart etter vi har belastet kortet ditt. Du kan avbestille enkeltrengjøringer når som helst uten ekstra kostnad helt frem til 48 timer før rengjøringen. Dette gjør du ved å kontakte vår kundeservice på 939 28 987 eller post@teamvask.com
Du kan avbestille ditt abonnement eller enkeltrengjøringer når som helst, men vennligst merk deg at i samsvar med våre betingelser, hvis du avbestiller mindre enn 48 timer før neste rengjøring vil vi belaste deg med et gebyr på 399 kroner, tilsvarende 1 times arbeid.
Hvis du må avbestille din rengjøringen, vil vi refundere betalingen innen en uke og med full kvittering på avbestillingen. Vennligst merk deg at i samsvar med Avtalevilkårene, dersom du avbestiller etter 48-timers fristen vil vi trekke kortet ditt for en time.

Hos TeamVask er du som kunde alltid forsikret opp til 10 millioner kroner, i tillegg er alle våre rengjørere ansvarsforsikret.
Du kan avtale nøkkelhåndtering direkte med din personlige rengjører, alle våre rengjørere har et nøkkelhåndteringsskjema som brukes til dette formålet. Husk at håndtering av nøkler alltid er en avtale du gjør direkte med din rengjører.
I TeamVask har vi fornøydhetsgaranti. Rett etter rengjøringen er ferdig sender vi deg en forespørsel om tilbakemelding. Var ikke rengjøringen utført i henhold til avtale? Da kommer vi tilbake og ordner opp.